Visi jaunumi

Pafbet LAT-EST: trešdien Valmierā viesosies Raplas komanda, bet “Ventspils” un LU spēlēs Igaunijā

08.02.2022

Dalīties

Trešdien, 9. februārī, plkst.19 Pafbet Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas spēles aizvadīs trīs Latvijas komandas. “VALMIERA GLASS VIA” uzņems “AVIS Utilitas Rapla” (TV4 tiešraide), BK “Ventspils” spēlēs izbraukumā Pērnavā, bet “Latvijas Universitāte” viesosies Tartu.

“VALMIERA GLASS VIA” (4-12) – “AVIS Utilitas Rapla” (8-8): TV4, sportacentrs.com internetā

Valmierieši pēc gadu mijas uzvarējuši abās spēlēs, mazliet uzlabojot pozīcijas tabulā. Izredžu iesaistīties cīņā par tiesībām spēlēt izslēgšanas turnīrā gan nav daudz, jo 8. vietas “latiņa” ir augsta – tieši Raplas komandas bilances līmenī. Taču atlikušajā pamatturnīra laikā jātiecas pēc personiskā rekorda un jācenšas tikt pēc iespējas augstāk Latvijas komandu konkurencē.

“AVIS Utilitas Rapla” kopš gadumijas izcīnījusi divas uzvaras un piedzīvojusi divus zaudējumus. Vieta labāko astoņniekā šķiet itin droša, bet konkurenti cīņā p[ar 6.-8. vietu turpat līdzās (BK “Ogre” 8-8, “Parnu Sadam 9-9).

“Parnu Sadam” (9-9) – BK “Ventspils” (12-1): Delfi.ee

Pirmajā mačā decembra vidū Ventspilī mājinieki uzvarēja ar 81:72.

Ventspilniekiem stabilas pozīcijas līderu trijniekā, tiesa, puse pamatturnīra distances (13 spēles) vēl priekšā – grafiks būs ļoti saspringts. 2022. gadā līdz šim uzvarēts visās spēlēs, spītējot komandu piemeklējušajām veselības likstām.

Pērnavas komanda ir viena no šīs sezonas turnīra lielajām mīklām. Bijusi līdzvērtīga pretiniece “VEF Rīga” un “Kalev/Cramo” (pa vienai uzvarai, turklāt atbildes mačos zaudēts tikai ar attiecīgi 3 un 1 punkta starpību), toties sakrājusi 6 zaudējumus pret citām Igaunijas komandām, ieskaitot Tartu vienību. Kopš gadu mijas bilance 4-3. Līderu trio nav aizsniedzams, bet par 4. vietu pacīnīties vēl var (pagaidām to dala “TalTech” un “KK Viimsi” – pa 12-7).

“Tartu Ulikool” (5-12) – “Latvijas Universitāte” (5-10): Delfi.ee

Tartu vienība ar divām uzvarām pēdējos mačos nostājusies priekšgalā sešu komandu grupai, kas cīnās par 9.-14. vietu.

“Latvijas Universitātei” šajā sešniekā ir vismazāk zaudējumu un vismaz teorētiskas izredzes vēl iesaistīties cīņā par tiesībām spēlēt ceturtdaļfinālā. Lai tās piepildītu, jāsāk krāt uzvaras.

**

Vēl trešdien spēlēs “Rakvere Tarvas” (4-14) – “KK Viimsi” (12-7).

Ceturtdien, 10. februārī, BK “Ventspils” (12-1) Tallinā spēlēs ar “Kalev/Cramo” (16-2), bet piektdien, 11. februārī, “VEF Rīga” izbraukumā (17-1) spēlēs ar “Rakvere Tarvas” (4-14).