Visi jaunumi

Aldaris LBL: Kurzemes, Rīgas un Daugavas derbiji

14.02.2017

Dalīties

BK “Jēkabpils” (16-16) – “Ogre/Kumho Tyre” (7-26)

Savainojumu mocītajai “Jēkabpilij” nav, kur atkāpties – lai tabulā apsteigtu “Valka/Valga” komandu un varētu spēlēt izslēgšanas turnīrā, jāuzvar visās četrās spēlēs. Pretiniekos gan būs tikai tabulas lejasgala komandas, bet būtu ļoti naivi domāt, ka panākumi nāks viegli. Piemēram, Ogres komanda šosezon jau vienreiz uzvarējusi divkārtējos Aldaris LBL bronzas ieguvējus (7.novembrī 81:69; divās pārējās spēlēs “Jēkabpils” gan revanšējās ar 86:80 un 102:78), turklāt ogrēniešu galvenajam trenerim Edgaram Teterim, kurš pats savulaik vadījis “Jēkabpili”, nebūs jāmeklē papildus motivācija pirms kārtējā “Daugavas derbija”.

“Barons/LDz” (11-22) – “VEF Rīga” (14-4)

Rīgas derbijs Mārupes Sporta centrā. “Barons/LDz” komandai pēc samērā veiksmīgi aizvadītās ziemas sakrājušies jau pieci zaudējumi pēc kārtas. Turnīra motivācijas vairs nav palicis, toties spēlē ar čempioniem ir iespēja pierādīt, ka marta sākumā izcīnītā uzvara pār “Ventspili” (75:69) nebija tikai nejaušība.

“VEF Rīga”, kas tikko nodemonstrēja kvalitatīvu basketbolu VTB Vienotās līgas izbraukuma spēlē Ņižņijnovgorodā, uzvara garantēs vismaz trešo vietu Aldaris LBL pamatturnīrā un atstās izredzes finišēt pirmajiem.

Pirmajā aplī “VEF Rīga” uzvarēja ar 87:68.

“Valmiera/ORDO” (26-6) – “Latvijas Universitāte” (5-27): sportacentrs.com TV

Līdervienībai pret pastarīšiem pēdējā “mierīgā” spēle pirms vētrainā pamatturnīra finiša (vēl priekšā izbraukums uz Liepāju, bet savā laukumā jāuzņem “VEF Rīga” un “Ventspili”).

Iepriekšējo spēļu rezultāti – 80:65, 99:73 un 82:52 “Valmiera/ORDO” labā – apstiprina to pašu, ko saka tabula: laukumā būs divas dažādu svara kategoriju komandas. Valmieriešiem lielākais risks – iziet laukumā ar atmiņām par iepriekšējām uzvarām, informāciju par studentu neveiksmēm pēdējos mačos ar “VEF Rīga” (49:98) un BK “Ventspils” (34:98), kā arī domu, ka uzvarai pietiks ar pusspēku. Studentiem iespēja pierādīt, ka komanda nav tik vārga, kā izskatās pēc pēdējos divu spēļu rezultātiem.

BK “Ventspils” (25-7) – “Liepāja/Triobet” (22-10): LMT Straume

Kurzemes derbija rezultāts var ieviest lielāku skaidrību turnīra tabulas pirmajā kvartetā.

Ventspilniekiem uzvara nodrošinās vismaz trešo vietu un saglabās izredzes uz pirmo. Neveiksmes gadījumā Aldaris LBL pamatturnīra tradicionālie uzvarētāji jau kļūs atkarīgi no “zāles palīdzības” (konkurentu rezultātiem).

Liepājas komandai panākums saglabās teorētiskas izredzes pakāpties augstāk par 4.vietu, bet neveiksmes gadījumā zemāk noslīdēt nevarēs tik un tā.

Iepriekšējās spēlēs pārsvars “Ventspilij” – 66:69, 77:65 un 83:70.

Seko un uzzini pirmais: