Visi jaunumi

Aldaris LBL: izbraukumā svarīgas uzvaras “Ventspilij” un “Jūrmalai”

14.02.2017

Dalīties

BK “Jēkabpils” (16-15) – BK “Ventspils” (23-7) 75:87

Jēkabpilieši cīnoties bez Rinalda Sirsniņa, Ronalda Rutkauska, Renāra Magones un Jāņa Pozņaka pret vicečempioniem labi noturējās pirmajā puslaikā (36:38), tomēr turpinājumam resursu nepietika. Ventspilniekiem nespēlēja Kristaps Janičenoks, toties bija pārliecinošs pārsvars cīņā pie groziem (atlēkušās 44-26).

Uzvarētājiem Villijs Dīns guva 18 punktus, Alans Viginss 16 (10 atlēkušās). Zaudētājiem Tailers Larsons guva 24 punktus.

Ventspilnieki atgriezušies otrajā vietā un var ieņemt arī pirmo – ja uzvarēs sešās pēdējās spēlēs.

BK “Jēkabpils” atkāpās uz septīto vietu, tomēr saglabā reālas izredzes atgriezties izslēgšanas turnīra sešniekā – “tikai” jāuzvar četrās no pēdējām piecām spēlēm (savā laukumā ar Jūrmalas un Ogres komandām, kā arī “Barons/LDz”, izbrukumā ar ”Latvijas Universitāti” un “Jelgavu”.

BK “Jelgava” (9-23) – “Jūrmala/Fēnikss” (18-15) 83:88

Bez īpašas turnīra motivācijas spēlējošā Jelgavas komanda bija vadībā līdz pat ceturtās ceturtdaļas sākumam un saglabāja intrigu līdz pašām spēles beigām. Cienījama precizitāte no trīspunktu līnijas (12/23 pret sāncenšu 8/23). Augustam Šuliauskam 22 punkti, Augustinam Jankaitim 17.

Jūrmalniekiem faktiski jau sācies izslēgšanas turnīrs – lai tajā varētu piedalīties, atlikušajos pamatturnīra mačos var zaudēt tikai vienreiz. Jelgavā tika balansēts uz bezdibeņa malas, tomēr galu galā paglāba garākais “soliņš” un izteiktais pārsvars cīņā pie groziem (49-24). Edgaram Jeromanovam 20, Edmundam Elksnim 17 punktu.

“Jūrmala/Fēnikss” orientieris tāds pats kā jēkabpiliešiem – vajadzīgas 20 uzvaras. Tās būs iespēja gūt jau nākamnedēļ: trešdien pret “Barons/LDz” un sestdien Jēkabpilī. Trešā atlikusī spēle – 16.aprīlī savā laukumā ar “Ventspili”.

Seko un uzzini pirmais: