Visi jaunumi

Aldaris LBL: Izbraukuma eksāmeni “Ventspilij” un “Valmiera/ORDO”

14.02.2017

Dalīties

“Liepāja/Triobet” (22-11) – “Valmiera/ORDO” (27-6): LMT Straume

Liepājnieki, kuri Aldaris LBL čempionātā pēdējā laikā mijuši uzvaras un zaudējumus, vairs nevar mainīt savu 4.vietu pamatturnīrā, toties var ietekmēt situāciju pirmajā trijniekā.

Valmieras komanda Aldaris LBL čempionātā uzvarējusi 16 spēlēs no pēdējām 17 un pirmo reizi nonākusi tik tuvu pirmajai vietai pamatturnīrā. Taču pēdējie soļi solās būt ļoti grūti – cīņās Liepājā, kā arī savā laukumā ar “VEF Rīga” (20.aprīlī) un BK “Ventspils” (23.aprīlī) vajadzīgas vismaz divas uzvaras (tai skaitā noteikti jāapspēlē ventspilniekus).

Pēc sāpīgās neveiksmes Baltijas līgas bronzas sērijā “Valmiera/ORDO” izcīnīja divas mazpārliecinošas uzvaras pār pastarīšiem (pār “Ogre/Kumho/Tyre” 86:75, pār “Latvijas Universitāti” 73:63). Vai ar šīm spēlēm būs pieticis, lai atgūtos no šoka?

Iepriekšējās spēlēs pārsvars bijis valmieriešiem – 71:67, 87:91 un 82:71.

“Jūrmala/Fēnikss” (20-15) – BK “Ventspils” (23-7)

Jūrmalnieki jau pirms nedēļas Jēkabpilī izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, nodrošināja “biļeti” uz izslēgšanas turnīru, garantēja piekto vietu un pamatturnīra pēdējā mačā ar vicečempioniem varēs izbaudīt basketbolu.

Ventspilniekiem likme ir augstāka – uzvaras pēdējās trijās spēlēs (vēl arī savā laukumā ar “Barons/LDz” un izbraukumā Valmierā) garantēs 1.vietu. Toties pat viens klupiens draud ar noslīdēšanu uz trešo pozīciju un nepieciešamību izslēgšanas turnīru sākt no ceturtdaļfināla.

Sezonas pirmajās spēlēs pārsvars bijis BK “Ventspils” pusē – 80:62, 69:63 un 80:89.

“Ogre/Kumho Tyre” (7-27) – BK “Jelgava” (9-24)

Debitantiem ogrēniešiem pēc trim zaudējumiem sezonas pēdējā spēle savā laukumā – ir iespēja atvadīties ar labām emocijām. Tiesa, pozīcijas tabulā uzlabot vairs neizdosies (pat ja izdosies uzvaru skaita ziņā panākt jelgavniekus, pretiniekiem būs pārsvars savstarpējās spēlēs), toties jāuzmanās no “Latvijas Universitātes” tīkojumiem.

Arī jelgavnieki zaudējuši pēdējās trijās spēlēs, tomēr vēl saglabā izredzes pakāpties pat uz 8.vietu (ja uzvarēs atlikušajos trijos mačos – arī mājās “Jēkabpili” un izbraukumā Liepājā, savukārt “Barons/LDz” zaudēs Ventspilī un Jēkabpilī).

Šosezon savstarpējās spēlēs pārsvars bijis “Jelgavai” – 75:65, 68:50 un 98:97 (pagarinājumā).

“Latvijas Universitāte” (5-28) – BK “Jēkabpils” (17-16): bk.lu.lv

Studenti zaudējuši 13 no pēdējām 14 spēlēm, tomēr saglabājuši izredzes izvairīties no pēdējās vietas – “tikai” jāuzvar vismaz divās no pēdējām trim spēlēm (vēl gaida cīņa Liepājā un spēle savā laukumā ar Ogres vienību).

“Jēkabpils” basketbolistiem motivācijai daudz lielāka – uzvaras pēdējās trijās spēlēs garantēs 6.vietu un tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā, bet pat viens klupiens divkārtējo bronzas komandu atstās ārpus labāko sešnieka.

Iepriekšējās spēlēs pārsvars bijis BK “Jēkabpils” komandai – 84:71, 70:63, 93:72

Seko un uzzini pirmais: