Visi jaunumi

U15 meitenēm Šiškauska turnīrā uzvara un vērtīga pieredze

15.07.2021

Dalīties

Latvijas U15 meiteņu un puišu izlases (2006. dzimšanas gads) no 13. līdz 15. jūlijam Kauņā piedalījās Ramūna Šiškauska organizētos starptautiskos turnīros.

Meiteņu turnīrā latvietes ar 58:68 zaudēja Lietuvas U15 izlasei, ar 57:55 pārspēja Vācijas U15 komandu un ar 53:64 zaudēja Lietuvas U16 izlasei, kas pēdējā brīdī aizstāja neatbraukušo Čehijas U15 izlasi.

Latvijas U15 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

Kopā ar trim pārbaudes spēlēm Polijā iznāca ļoti vērtīga spēļu prakse pēc sezonas, kurās tās bija pārāk maz. Ilgā dīkstāve noteikti ietekmēja rezultātus. Citos apstākļos varētu būt kāda uzvara vairāk. Priecēja tas, ka ar katru spēli spērām mazus solīšus uz priekšu savstarpējā sapratnē un spēles kvalitātē. Lai arī līdz stabilai kvalitātei vēl tālu.

Pirmajā spēlē ar Lietuvas U15 izlasi pirmajās trijās ceturtdaļās ar agresīvu aizsardzību un presingu turējām iniciatīvu savās rokās un panācām vairāk nekā 10 punktu pārsvaru. Taču ļoti neveiksmīgi aizvadījām pēdējās desmit minūtes, kad pretinieces koncentrēja aizsardzību savā soda laukumā, bet mēs nespējām trāpīt tālmetienus no labām pozīcijām. Kādā brīdī “salūzām”, nespējām pārvarēt neveiksmju brīdi. Tas izdevās nākamajā spēlē ar Vāciju, kad izturējām augumos pārāko pretinieču spiedienu. Pēdējā dienā pret Lietuvas U16 izlasi trešajā ceturtdaļā pārņēmām iniciatīvu un vadību, taču “nogulējām” pretinieču izrāvienu.

Domājot par nākotni, komandu noteikti pastiprinās trīs meitenes, kuras gatavojas FIBA Challenger turnīram U16 izlases sastāvā. Kandidātu sarakstā būs arī spēlētājas. Vērtīgi būtu organizēt izlases darbu un līdzdalību sieviešu līgas spēlēs visas sezonas garumā.”