Visi jaunumi

U15 Baltijas kauss: meitenes izcīna otro vietu (trenera komentārs)

23.08.2020

Dalīties

Latvijas U15 izlases meitenes Tallinā U15 Baltijas kausa izcīņas turnīra pēdējā spēlē pārspēja Lietuvas U15 izlasi – 73:64 (22:8, 41:33, 63:47) – un turnīrā finišēja otrajā vietā. Kausu izcīnīja Igaunijas komanda, kas uzvarēja abās spēlēs.

Latvijas komanda vērā ņemamu pārsvaru ieguva jau pirmajā ceturtdaļā. Turpinājumā brīžiem pārsvars saruka zem 10 punktu robežas, tomēr ik reizi latvietēm izdevās nobremzēt pretinieču ofensīvu.

Visā spēlē Latvijas komanda uzvarēja cīņā pie groziem (47-43) un krietni precīzāk uzbruka no tuvās un pustālās distances (2p.20/39 – 17/57), toties pieļāva daudz kļūdu (31-21).

Laura Puriņa guva 15 punktus un izcīnīja 8 bumbas, Elīna Briede 13, Kate Kondratjeva 11.

Latvijas U15 meiteņu izlases galvenais treneris Andris Steļmahs:

“Treniņos radinājām meitenes pie intensitātes un ātruma, tomēr pirmajā spēlē vakar ar igaunietēm piedzīvojām nelielu kultūršoku – starptautiskajās spēlēs viss tomēr notiek daudz ātrāk, nekā ierasts mūsu Jaunatnes līgā. Turklāt pretinieces par tehniskām kļūdām un neatbloķēšanu soda daudz nežēlīgāk.

Prieks, ka diezgan ātri pieskaņojāmies un spēle ar Igaunijas komandu ritēja punkts punktā. Lai uzvarētu, pietrūka metienu precizitātes. Igaunietes savilkās soda laukumā, bet mēs nespējām izmantot brīvos metienus un trāpīt no tālienes. Aizsardzībā mūsu garām spēlētājām grūti klājās darbībās viens pret vienu, tomēr apzināti necentāmies vienkāršot spēli, kas nedotu nekādu ieguvumu ilgtermiņā..

Noskatījāmies pirmās spēles video, pievērsām uzmanību kļūdām un šodien pret lietuvietēm varēja redzēt, ka meitenes izdarījušas secinājumus. Bija gan cīņasspars, gan kaujiniecisks noskaņojums – bez šīm īpašībām laukumā nav, ko darīt.

Iegūtās atziņas – kas bija labs, pie kā jāpiestrādā – izrunāsim ar spēlētājām, informēšu arī sporta skolu trenerus. Turpināsim strādāt.”

Latvijas komandas labākās spēlētājas balvu rīkotāji piešķīra Aleksandrai Stepanovai.

Gallery