Visi jaunumi

U15 Baltijas kauss: puiši zaudē Lietuvai (trenera komentārs)

23.08.2020

Dalīties

Latvijas U15 izlases puiši Tallinā U15 Baltijas kausa izcīņas turnīra pēdējā spēlē  zaudēja Lietuvas U15 izlasei –  59:83 (14:22, 32:38, 46:66) un turnīrā finišēja pēdējā vietā.

Latvijas komandai iniciatīvu un vadību uz īsu brīdi izdevās pārņemt tikai pirmās un otrās ceturtdaļas vidū. Visā spēlē zaudējums cīņā pie groziem (36-50) un vairāk kļūdu (19-15), kā arī sliktāka tālmetienu precizitāte (7/24 – 12/31).

Edvards Švalbe guva 11 punktus un izcīnīja 12 bumbas, Edvards Egle guva 10 punktus.

U15 izlašu konkurencē visas trīs komandas izcīnīja pa vienai uzvarai. Labāka grozu starpība pirmajā vietā izvirzīja jaunos lietuviešus (+20), Otrajā vietā Igaunijas komanda (-4), trešajā – Latvija (-16). Turnīra pēdējā spēlē trešo uzvaru izcīnīja Igaunijas U16 izlase, kas ar 102:70 pieveica Igauniju U15.

Latvijas U15 izlases galvenais treneris Mārtiņš Fomins:

“Spēlēs ar Igaunijas komandām mēs dominējām cīņā pie groziem, bet šodien to ļāvām izdarīt lietuviešiem. Pie mūsu groza paši ieguvām 23 bumbas, pretiniekiem ļāvām paņemt 21. Līdz ar to lietuviešiem bija vairāk metienu, bet mums – maz iespēju ātrajiem uzbrukumiem.

Lietuvieši bija daudz agresīvāki un motivētāki. Acīmredzot gribēja revanšēties par zaudējumu, ko viņiem sagādājām pērn, un arī par neveiksmēm, ko viņi piedzīvoja pret Igaunijas komandām. Šīs spēles gaita un rezultāts ir viela pārdomām visiem – gan mums, treneriem, gan spēlētājiem. Jāizdara secinājumus un jāstrādā., lai nākamajā tikšanās reizē varam atdot parādu.

Talanta mūsu spēlētājiem netrūkst, taču ar to nepietiek. Jākrāj pieredze, lai stresa situācijās varētu kvalitatīvi izdarīt to, kas labi izdodas treniņos.

Labākā spēlētāja balvu mūsu komandā saņēma Edvards Švalbe, kuram divreiz izdevās sakrāt double double punktos un atlēkušajās bumbās. Labs sniegums, bet lietuvietis ar līdzīgiem auguma parametriem spēja izcīnīt vēl vairāk bumbu. Agresivitāti un sportisko nekaunību no lietuviešiem varam mācīties.”

Gallery