Visi jaunumi

LBL2 pusfināls: RSU basketbolisti sāk ar uzvaru, BK “Saldus” iekļūst finālā

14.02.2017

Dalīties

RSU ceturtdaļfinālā pārspēja „BA Turība”, savukārt Mārupes SC pieveica regulārā čempionāta uzvarētājus „ViA/Valmiera Glass” basketbolistus.

Pusfināla pirmās spēles pirmajās desmit minūtēs nevienai komandai neizdevās iegūt izteiktu pārsvaru. Mārupieši precīzi trāpīja trīspunktniekus, savukārt stradiņiem izdevās veiksmīgi caurgājieni. Pēc 10 minūtēm – 17:13 mājinieku labā. Tikai otrās ceturtdaļas beigās ar veiksmīgām darbībām aizsardzībā un precīziem metieniem no visām distancēm mārupiešiem izdevās veikt izrāvienu – 26:34 pēc pirmā puslaika..

Spēles otrā puslaika sākumā viesiem izdevās iegūt pat 15 punktu pārsvaru (26:41) un šķita, ka mājinieki ir nedaudz izsisti no līdzsvara. Tomēr tas bija īslaicīgi. RSU nostiprināja aizsardzību, guva punktus no dažādām distancēm, kā arī piespieda pretiniekus sakrāt piezīmes, tiekot pie iespējas pašiem stāties uz soda metiena līnijas. 33.minūtē Gatim Upeslejam izdevās precīzs divpunktu metiens un RSU basketbolisti pēc ilgāka laika atguva vadību – 57:56. 39.minūtē stradiņiem izdevās iegūt piecu punktu pārsvaru, un saspringtā galotnē mājiniekiem izdevās noturēt uzvaru – 66:63, neļaujot viesiem trāpīt trīspunktu metienu trīs sekundes pirms spēles beigām.

Spēles rezultātu izšķīra RSU basketbolistu veiksmīgā darbība aizsardzībā pēdējās desmit minūtēs. Tika nobloķēti vairāki mārupiešu metieni, turklāt viesi tika piespiesti sasteigt darbības uzbrukumā un kļūdīties.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija pērn BK „Jelgava” spēlējušais Rihards Ginters ar 15 punktiem. Mārupes SC labākais punktu guvējs bija Roberts Pāže (19).

Rihards Ginters atzina, ka spēles sākums bija ļoti saspringts un mārupiešiem izdevās trāpīt vairākus tālmetienus. Otrajā puslaikā RSU uzlaboja spēli aizsardzībā. Ginters uzsvēra, ka uzvarēt palīdzēja “mājas faktors” – tribīnes bija pilnas un līdzjutēji deva papildus emocijas. Spēles beigās mārupieši veica sasteigtas darbības uzbrukumā. Raksturojot savu sniegumu, Ginters norādīja, ka metienu precizitātes procents bijis ļoti zems, to skaidrojot ar emocijām un milzīgo vēlmi uzvarēt. Nākamajā spēlē jābūt labākam sniegumam jau pašā spēles sākumā un lielākai pārliecībai.

RSU galvenais treneris Aivars Vīnbergs komandas darbības laukumā novērtēja kā miegainas un atzina, ka komandas neparādīja to meistarības līmeni, uz kādu ir spējīga. Pārāk daudz punktu mārupieši guva no soda metiena līnijas RSU komandas spēlētāju muļķīgo piezīmju dēļ. Otrajā puslaikā tika atrasti “atslēgas spēlētāji” (Mārcis Benefelds, Kristaps Jurjāns), tāpat izdevās uzlabot darbības aizsardzībā. Vairāki basketbolisti, arī 37 minūtes nospēlējušais Jurjāns, gājuši laukumā ar mikrotraumām. Treneris atzīmēja, ka nākamajā spēlē jāuzlabo darbība cīņā par atlēkušajām bumbām (šoreiz RSU-45, Mārupes SC-52). Svarīgs faktors uzvaras izcīnīšanā bijusi komandas vienotā darbība otrajā puslaikā. 

Limbažos spēles OC "Limbaži" (3.vieta pamatturnīrā) – BK "Saldus" (2.) spēles lielākajā daļā neliels pārsvars bija mājiniekiem. Trīs minūtes pirms beigām rezultāts bija 59:53, bet galotnē aukstasinīgāki un precīzāki bija saldenieki. Toma Celmiņa, Kārļa Žundas un Krista Pīternieka precīzie raidījumi nodrošināja viesiem uzvaru un iespēju pēc divu gadu pārtraukuma (šajā laikā BK "Saldus" startēja Aldaris LBL) spēlēt LBL 2.divīzijas finālsērijā. 

Seko un uzzini pirmais: