Visi jaunumi

Ramirent NBL: divām komandām tikai uzvaras, nosaukti Decembra spēlētāji

05.01.2022

Dalīties

Ramirent Nacionālajā basketbola līgas turnīrā bez zaudējumiem turpina cīnīties tikai divas komandas: Austrumos “Gulbenes buki”/BJSS (7-0), Rietumos – “Kandava/Anzāģe” (8-0). Abu komandu sastāvos spēlē arī līgas Decembra spēlētāji, kuri katrs pielikuši roku savu komandu četriem panākumiem.

Austrumi: Decembra spēlētājs Ingars Aizpurs (“Gulbenes Buki”/BJSS)

Uzbrucējs decembrī vidēji spēlē laukumā bija gandrīz 35 minūtes, guva 22,5 punktus, izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas, izdarīja 4,8 rezultatīvas piespēles, izprovocēja 6,8 pretinieku pārkāpumus un sakrāja vidējo lietderības koeficientu 31,8.

“Gulbenes buki”/BJSS galvenais treneris Raimonds Gabrāns:

“Par balvu Ingaram nav jautājumu – pilnīgi pelnīta atzinība. Mūsu komandā viņš ir stabils līderis gan laukumā, gan ģērbtuvē. Palīdz turēt līdzsvarā pieredzi un jaunību, kas mūsu komandai ir ļoti svarīgi. Lai jaunajiem būtu no kā mācīties un lai būtu uzvaras.

Var jau pirms sezonas apņemties strādāt ar jaunajiem spēlētājiem nākotnes vārdā, bet, ja iepriekšējos gados visi apkārtējie ir pieradināti pie labiem rezultātiem, agri vai vēlu sāksies neapmierinātība, ja zaudējumu būs vairāk nekā panākumu. Tāpēc, komplektējot komandu, centāmies atrast veselīgu balansu. Nosargājām gan Artūru Strēlnieku, gan Ingaru Aizpuru. Viņš jau ir īsts savējais – izaudzis Gulbenes sporta skolā, uzspēlējis “Latvijas Universitātē” un Liepājā, bet kopš 2017. gada rudens atkal spēlē mūsu komandā.

Salīdzinot ar iepriekšējo pilno sezonu mums sastāvs pamainījies, tāpēc rudenī noskaņojums bija piesardzīgs. Pats gan klusībā cerēju, ka atkal izdosies pacīnītie spar medaļām un pagaidām izskatās, ka tas ir pa spēkam. Galvenais, lai izdotos tikt līdz finišam.

Tas ir ļoti svarīgi visam Gulbenes basketbolam un īpaši mūsu jauniešiem. Divi – Latvijas U18 izlases  dalībnieki Rihards Berkolds un Rainers Ļisicins – jau tiek pie liela spēles laika un praksē sāk saprast, ar ko jaunatnes basketbols atšķiras no pieaugušo spēles. Šajā procesā pieredzējušo spēlētāju piemēram ir milzīga nozīme.”

Rietumi: Decembra spēlētājs Mārcis Saulītis (“Kandava/Anzāģe”)

Centra spēlētājs vidēji spēlē bijis laukumā gandrīz 32 minūtes, guvis 21,3 punktus, izcīnījis 13,3 atlēkušās bumbas, izdarījis 2,3 rezultatīvas piespēles, izprovocējis 2,8 pretinieku pārkāpumus un sakrājis vidējo efektivitātes koeficientu 29,8.

“Kandava/Anzāģe” galvenais treneris Edgars Priede:

“Mārcis ir mūsu galvenais centrs, kurš gādā par drošību zem groziem. “Mazie” droši var dot piespēles viņa virzienā, zinot, ka Mārcis pratīs bumbu dabūt grozā. Var paši drošāk uzbrukt, zinot, ka neprecīza metiena gadījumā būs, kas pacīnās par atlēkušo bumbu. Un ne jau tikai Mārcis – grozu apakšu mums cementē arī Arvis Savčenko, kurš arī, manuprāt, būtu pelnījis balvu.

Tāpat, kā vēl vairāki mūsu spēlētāji, jo pagaidām labi klājas visai komandai. Visgrūtāk nāca uzvara Saldū, kur uz vieglu panākumu nemaz necerējām. Žēl, ka lokdauna laikā pajuka treniņu un spēļu ritms, kas visvairāk atsaucās uz mūsu sniegumu Užavas kausa izcīņas spēlēs ar BK “Ventspils”, Pretinieki bija ne tikai meistarīgāki – arī labāk trenēti, un mēs gandrīz katrā epizodē ātrumā zaudējām pa pussekundei. Bet Ramirent līgā visi esam vienādos apstākļos,

Svarīgākās spēles vēl priekšā, cerams, veselība turēsies gan mums, gan visiem citiem, lai sezonu varētu pabeigt. Neslēpjam, ka mērķi ir augsti: minimālais – medaļas, maksimālais – 1. vieta. Esam sapulcējuši labu sastāvu visās pozīcijās. Ne jau velti arī Mārci vairākus gadus pierunājām atgriezties pilsētā, kur viņš savulaik sācis trenēties basketbolā. Tagad visi esam apmierināti, ka izdevās.”