Visi jaunumi

LBL2 pusfināls: Mārupes SC atjauno intrigu, pirmdien būs izšķirošā spēle

14.02.2017

Dalīties

Pirmajā spēlē RSU basketbolisti sīvā cīņā pieveica mārupiešus ar 66:63. Atbildes mačā stradiņiem nācās iztikt bez komandas līderu Kristapa Jurjāna un Gata Upeslejas palīdzības.

Spēles pirmajās desmit minūtēs nevienai no komandām neizdevās iegūt izteiktu pārsvaru. Abas komandas izcēlās ar labu spēli aizsardzībā, pēc 10 minūtēm – 14:12 mājinieku labā. Arī otrā ceturtdaļa aizritēja līdzvērtīgā cīņā. Tikai 19.minūtē mārupiešiem izdevās pirmais izrāviens – 35:27, taču tas bija īslaicīgs, jo RSU atbildēja ar pieciem punktiem. Pēc pirmā puslaika – 35:32.

Otrajā puslaikā Mārupes SC basketbolisti veiksmīgi cīnījās par atlēkušajām bumbām un veica caurgājienus, tādējādi pretiniekiem ātri sakrājās piezīmju norma un mājiniekiem radās iespēja stāties uz soda metiena līnijas. 35.minūtē mārupiešiem izdevās atkārtoti iegūt nelielu pārsvaru – 66:59, taču minūtes laikā viesi nostiprināja aizsardzību un panāca neizšķirtu – 66:66. Spēles rezultātu izšķīra mārupiešu veiksmīgā darbība aizsardzībā pēdējās četrās minūtēs. Pretinieki tika atstāti sausā, piespiežot viņus izdarīt sasteigtus un neprecīzus metienus, savukārt pašiem izdevās precīzi raidījumi no soda līnijas – 73:66.

Mārupiešiem bija izteikts pārsvars veikto soda metienu ziņā (14/26 – 2/5) un gana veiksmīgi izdevās pabojāt RSU uzbrukuma līderu metienu precizitātes procentus (Rihardam Ginteram trīspunktnieki 2/10, Ivaram Ikstenam divpukntnieki – 3/11). Bija jūtams, ka RSU komandai pietrūkst Kristapa Jurjāna un Gata Upeslejas palīdzības.

Uzvarētāju rezultatīvākie spēlētāji bija Roberts Pāže ar 19 punktiem un 9 atlēkušajām bumbām un Artūrs Kramiņš (17). RSU labākais punktu guvējs bija Svens Vilks (21).

Roberts Pāže (Mārupes SC) atzina, ka komanda apzinājās, ka iziet kā uz pēdējo maču un tāpēc bija nelielas priekšrocības, jo RSU basketbolistu domas, iespējams, jau virmoja ap finālu. Liela nozīme bija cīņassparam un ciešai aizsardzībai.

Mārupes SC galvenais treneris Matīss Rožlapa atzina, ka spēles sākums bija miegains, taču ar laiku komandai izdevās sekmīgi realizēt vairākus svarīgus metienus un pārliecinoši darboties aizsardzībā. Salīdzinot ar pirmo spēli, mārupiešiem izdevās apliecināt lielāku cīņassparu un biežā nopelnīt iespējas stāties uz soda metiena līnijas. Treneris kritiski vērtēja soda metienu precizitāti (54%), ko vajadzētu uzlabot izšķirošajā mačā. Vairākkārt netika izmantoti ātrie uzbrukumi. Savā komandā treneris izcēla Artūra Kramiņa darbību (trīspunktnieku precizitāte – 4/7).

Kaspars Radkēvičs

Seko un uzzini pirmais: