Visi jaunumi

„Valmiera/ORDO” otrdien Paņevežā cīnīsies par Baltijas līgas medaļām

14.02.2017

Dalīties

Šī ir pirmā reize Baltijas Basketbola līgas 12 gadu pastāvēšanas vēsturē, kad Valmieras komanda ir tikusi tik tālu un cīnās par medaļām. Iepriekšējās sezonās valmieriešiem neizdevās pārvarēt astotdaļfināla slieksni, bet šogad "Valmiera/ORDO" cīnījās pat par iekļūšanu turnīra finālā. Pusfināla sērijā "Valmiera/ORDO" basketbolistiem nācās piekāpties Tartu "TU/Rock", tomēr valmierieši turpina cīņu par bronzas medaļām.

Paņevežas "Lietkabelis" šajā Baltijas līgas sezonā regulārajā turnīrā kopā ar valmieriešiem spēlēja A apakšgrupā. Savstarpējās spēlēs komandas uzvaras dalīja uz pusēm, katrai no komandām uzvarot savā laukumā. Regulārās sezonas bilance Lietuvas komandai bija 10-2, kas bija par vienu uzvaru labāka kā "Valmiera/ORDO", tādēļ cīņā par bronzu otro spēli mājās aizvada tieši Paņevežas basketbolisti.

Pirms cīņas par bronzu izšķirošās spēles valmieriešiem ir 16 punktu handikaps, kas tika iekrāts 30. martā, Vidzemes Olimpiskajā centrā. Valmieras komanda savā laukumā uzvarēja ar 90:74. Rezultatīvākais ar 22 gūtajiem punktiem vidzemniekiem bija Mārtiņš Laksa, 14 punktus guva Lauris Blaus, bet pa 13 punktiem Aigara Šķēles un Artūra Bērziņa rēķinā. Savukārt Lietuvas komandai 16 punktus guva Valds Vasiļausks, bet ar 13 punktiem atzīmējās Arns Labucks.

Ja valmieriešiem izdosies divu spēļu summā uzveikt "Lietkabelis" komandu, "Valmiera/ORDO" kļūs par ceturto Latvijas komandu, kurai izdevies izcīnīt kādu no Baltijas līgas medaļām, pievienojoties BK “Ventspils", "ASK Rīga" un "VEF Rīga".

"Valmiera/ORDO"

Aizsargi: Kvameins Mičels, Aigars Šķēle, Armands Šķēle, Jānis Kaufmanis, Raimonds Gabrāns, Edgars Kaufmanis

Uzbrucēji: Mārtiņš Laksa, Ervīns Jonāts, Artūrs Bērziņš, Akselis Vairogs, Mārtiņš Vīņauds

Centri: Lauris Blaus, Dāvis Rozītis, Viktors Iļjins

Treneris: Roberts Štelmahers

"Lietkabelis"

Aizsargi: Milans Pavkovičs, Džermains Lovs, Zigmants Janāvičs

Uzbrucēji: Sims Buterlavičs, Arns Labucks, Lukas Augštikalns, Ante Krapičs, Mants Kazons, Julius Kazlausks, Gedemins Žalals, Valds Vasiļus

Centri: Artūrs Valeika, Mile Iļičs, Jurca Žuža, Tomas Rimša

Treneris: Kazis Masvītis

 

Informāciju sagatavoja:
Lelde Bukovska
"Basketbola kluba Valmiera"
Sabiedrisko attiecību vadītāja

Seko un uzzini pirmais: