Visi jaunumi

Nosaukti U14 izlašu kandidāti

28.05.2019

Dalīties

Latvijas U14 izlašu galvenie treneri Ingūna Markūne un Mārtiņš Fomins nosaukuši 20 basketbolistes un 17 basketbolistus (2005. dzimšanas gads), kuri gatavosies Baltijas kausa izcīņai. Turnīrs Igaunijas pilsētā Paidē notiks no 14. līdz 16. jūnijam.

U14 meiteņu izlases galvenā trenere Ingūna Markūne:

“Vasarā būs iespēja piedalīties ne tikai Baltijas kausa izcīņā, bet arī turnīrā Slovēnijā, tātad varēsim iesaistīt plašāku spēlētāju loku.

“Uz papīra” izteikti vāju vietu nav – ir gan perspektīvas saspēles vadītājas, gan garas centra spēlētājas. Varētu veidoties laba komanda, bet pa īstam to varēs redzēt un novērtēt, kad meitenes saliksim kopā.”

Starp U14 izlases kandidātēm ir arī NBA Junioru līgas pirmā pasaules čempionāta 2. vietas ieguvēja Raina Tomašicka un tikko Eiropas izlasē startam augustā paredzētajā otrajā pasaules čempionātā iekļautā Tīna Grausa. Galvenās treneres Ingūnas Markūnes vadītā Rīgas 3. BJSS komanda šosezon uzvarēja LJBL čempionātā. Izlasē viņai palīdzēs Diāna Kuzina (BJBS “Rīga/Jugla”) un Andris Steļmahs (Jūrmala).

U14 puišu izlases galvenais treneris Mārtiņš Fomins:

“Kandidātu saraksts tapa vairākās kārtās. Vispirms palūdzu kolēģus, kuri strādā ar šā vecuma komandām, uzrakstīt 20, viņuprāt, labāko spēlētājus. Apkopojot šo informāciju, kopā ar saviem palīgiem izraudzījos 10 pamatkandidātus un vēl puišus, kuriem sarīkojām atlases treniņu.

Gatavošanās būs īsa, trīs dienu laikā jātiek skaidrībā, kuri 12 spēlētāji no aicinātajiem 17 brauks uz Paidi. Konkurence būs nopietna, taču atgādināšu, ka basketbols nekādā ziņā nebeigsies arī tiem, kuri šoreiz U14 izlasē netiks. Kādam jānostiprina veselība un fiziskā kondīcija, vēl kāds varbūt uztraukuma dēļ atlases treniņā neparādīja visu, ko prot. Jātrenējas, lai izmantotu savas iespējas nākotnē.”

Starp kandidātiem ir arī NBA Junioru līgas otrā pasaules čempionāta potenciālais dalībnieks Krišjānis Āboltiņš.

Galvenā trenera Mārtiņa Fomina vadītā BJBS “Rīga/DSN” komanda šosezon uzvarēja LJBL Čempionātā. Izlasē strādās arī treneri Uldis Švēde (Ogres BS) un Valdis Razumovskis (Igora Miglinieka Sporta skola).

Pilns kandidātu saraksts: meitenes un puiši.  

Baltijas kausa izcīņā U14 grupas komandām tradicionāli piedalās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlases, turklāt turnīra rīkotājiem ir iespēja pieteikt divus sastāvus.