Visi jaunumi

U14 meitenes Slovēnijā: vērtīga pieredze nākotnei

21.08.2019

Dalīties

Latvijas U14 izlases meitenes (2005. dzimšanas gads) otro gadu pēc kārtas piedalījās starptautiskā desmit komandu turnīrā “Sloveniaball”. Bilance – sešās spēlēs četras uzvaras, 5. vieta un komandas rezultatīvākā spēlētāja Raina Tomašicka turnīra simboliskajā piecniekā. Iespaidi un secinājumi – galvenās treneres Ingūnas Markūnes skatījumā.

“Turnīrs Slovēnijā iznāca kā piedeva Baltijas kausa izcīņai, kas tradicionāli ir pirmās sacensības U14 izlasei. Šoreiz sastāvā nebija Tīnas Grausas, kura tikko bija atgriezusies no NBA Junioru līgas pasaules čempionāta.

Spēlējām ar tādu reģionu komandām, kuros meitenes tradicionāli nobriest agrāk. Tāpēc iznāca pacīnīties ar fizisko pārsvaru, īpaši garā gala spēlētājām. Centāmies spēlēt ātri un agresīvi. Pirmajā mačā otrajā puslaikā tā salauzām Ukrainas izlases pretestību (67:60).

Grupas turnīrā bija divas spēles dienā, un tas ietekmēja kvalitāti un rezultātus. Piemēram, Ungārijas izlasei mačs ar mūsu komandu tajā dienā bija pirmais, mums – otrais, un pēdējām 12 minūtēm pietrūka spēka. No 33:37 iznāca 53:80, bet citā dienā rezultāts varētu būt citāds. Zaudējām arī Horvātijas komandai (54:74), kas patiešām bija ļoti laba – garas un ātras meitenes. Pārējos mačos uzvarējām (Ziemeļmaķedoniju 75:49, Bulgāriju 55:41, Ukrainu 61:55). Žēl, ka neizdevās uzspēlēt ar Slovēnijas un Polijas komandām, kuras cīnījās par 3. vietu.

Kopumā pēc turnīra ir pozitīvas emocijas, jo komandā bija ļoti labs mikroklimats. Iegūts pirmais priekšstats par spēku samēriem, iegūta vērtīga pieredze, kā tik lielu turnīru laikā organizēta komandu sadzīve, kā notiek spēļu video analīze. Noderēs pēc diviem gadiem, kad šī gadugājuma komanda startēs Eiropas U16 čempionātā.

Tāpat, ceru, Slovēnijā piedzīvotais motivēs meitenes mērķtiecīgāk trenēties, lai uzlabotu individuālo meistarību – metienu precizitāti, prasmi tikt galā ar agresīvu aizsardzību.”