Visi jaunumi

Jelgavas basketbola čempionātā zināmi visi pusfinālisti

14.02.2017

Dalīties

Elites, jeb 1.grupā pirmajā ceturtdaļfināla pārī tikās "Ķepas" un "Jelgavas NĪP", kas turnīra otrajā posmā pie uzvarām nebija tikuši un Top6 komandu pulkā bija izteikta pastarīte. Arī ceturtdaļfināla mačā "Ķepas" basketbolisti pretiniekiem neatstāja ne mazāko cerību uz uzvaru, sakaujot NĪP ar 103:65. Uzvarētāju sastāvā desmit, vai vairāk punktus guva septiņi spēlētāji, bet Oskars Jēkabsons ar 20 punktiem bija rezultatīvākais vīrs. Tikmēr NĪP rindās ar 28 punktu guvumu izcēlās Artūrs Rutkovskis. "Ķepas" pusfinālā tiksies ar "Ozols" basketbolistiem.

Elites otrajā ceturtdaļfinālā krietni aizraujošāka un spraigāka spēle, ar asumiem, izvērtās starp "Armets" un "Valauto". Pēc saistošām 40 minūtēm, emocijām bagātā duelī "Valauto" triumfēja ar 77:69, iekļūstot čempionāta pusfinālā, kur būs jātiekas ar "Dokiem". Uzvarētāju komandā ar 18 punktiem atzīmējās Jēkabs Roziņš, bet Toma Bitīša rēķinā 17. "Armets" sastāvā Gatis Justovičs bija produktīvākais ar 22 ačiem.

Otrajā grupā, kurā komandas cīnās par "mazajām" medaļām, "Rokiji" ļoti sīvās spēlē ar 72:70 spēja nospiest uz lāpstiņām "Platoni", kas maču aizvadīja tikai piecu vīru sastāvā. "Platoniešiem" kārtējo maču neapturams bija Aleksandrs Ganža, kurš salādēja 43 punktus, taču ar to bija par maz, lai aizsniegtos līdz pusfināla, kurā "Rokiji" tiksies ar "Olaini". Uzvarētājiem Edgars Rudzītis un Roberts Šlegelmilhs izcēlās ar attiecīgi 21 un 19 punktiem.

Otrās grupas otrajā ceturtdaļfinālā "Brāļi Ilmāri" ar 84:63 apspēlēja "Vilkus". Ģirts Pommers ar 23 punktiem bija lielākais uzvaras kaldinātājs, bet zaudētājiem Oskars Genavs guva 19. "Ilmāri" otrās grupas pusfinālā tiksies ar "Kultūru".

 

Jelgavas čempionāts basketbolā vīriešiem, pusfināls

Jelgavas sporta halle, 16.aprīlis

2.grupa

Plkst. 12.00 OLAINE – ROKIJI

Plkst. 13.30 KULTŪRA – BRĀĻI ILMĀRI

1.grupa

Plkst. 15.00 DOKS – VALAUTO

Plkst. 16.30 OZOLS – ĶEPAS

Seko un uzzini pirmais: