Visi jaunumi

Par čempioniem kļūst Ķepas, Doks finālā piedzīvo pirmo zaudējumu turnīrā

02.05.2018

Dalīties

Sestdien, 28.aprīlī, tika aizvadītas trīs spraigas Jelgavas čempionāta basketbolā vīriešiem 2018 fināla spēles, kurās par čempioniem kļuva Ķepas, otrajā vietā atstājot līdz finālam nepārspētos Doks, trešajā vietā – NĪP.

Sestdienas fināla kārtu atklāja Brāļi Ilmāri, kas tikās ar Valauto spēlē par 5.vietu. Spēles pirmajā puslaikā Valauto bija vadībā, tomēr spēles pēdējā ceturtdaļā Brāļi Ilmāri parādījā pārliecinošu pārākumu, noslēdzot spēli ar 86:80 un izcīnot uzvaru, līdz ar to – 5.vietu turnīrā. Rezultatīvākais spēlētājs Brāļu Ilmāru sastāvā ar 28 punktiem, 7 atlecošajām bumbām, 7 rezultatīvām piespēlēm un 10 izprovcētām piezīmēm – komandas līderis Gatis Justovičs. Valauto sastāvā Ģirts Hauks sakrāja 23 punktus, 5 atlecošās bumbas un izprovocēja 6 piezīmes, ar 10 atlecošām bumbām izcēlās Aldis Beitiņš.

Spēlē par bronzas medaļām NĪP spraigā cīņā pieveica Rokijus tikai ar 4 punktu pārsvaru (96:92). Uzvarētāju komandā 39 punktus, 6 atlecošās bumbas un 8 izprovocētas piezīmes sakrājis Ģirts Pommers. Ar iespaidīgu 12 atlecošo bumbu guvumu atzīmējās Jānis Kokins. Rokijiem Elvis Satovskis bija rezultatīvākais ar 26 punktiem, savukārt Valdim Miķelsonam – 25 punkti un 5 atlecošās bumbas. Ervīns Vēveris paveicis izcilu darbu zem groziem, sakrājot 12 atlecošās bumbas.

Dienas noslēgumā tika aizvadīta turnīra svarīgākā spēlē, kurā tikās 2 spēcīgākās komandas – līdz fināla spēlei neuzvarētie Doks, kuriem pretī stājās Ķepas. Uz laukuma risinājās fināla cienīga cīņa par katru laukuma centimetru, tomēr finālā veiksmīgāki bija Ķepas, pārspējot konkurentus ar rezultātu 105:89. Ķepas sastāvā ar 23 punktiem un 5 izprovocētām piezīmēm izcēlās Ainis Lagzdiņš, savukārt Matīsam Rozītim  22 punkti un 12 atlecošās bumbas. Varenu melno darbu paveicis Edgars Tramdaks, kurš izcīnījis 14 atlecošās bumbas. Doks sastāvā rezultatīvākais fināla spēlē – Kristaps Vereščagins, kurš spēlē sakrājis 29 punktus un 8 atlecošās bumbas. Kristeram Tomasam – 16 punkti, 5 atlecošās bumbas un 6 izprovocētas piezīmes. Ar 10 atlecošām bumbām Doku sastāvā izcēlies Pauls Zukuls.

Pirmo piecu vietu ieguvējas komandas saņēma naudas balvas no BK Jelgava un Jelgavas sporta sevisa centra. Turnīra noslēgumā tika sveiktas ne vien labākās turnīra komandas, bet arī spēlētāji ar labāko individuālo sniegumu. Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju tika atzīts Jānis Ņeverovskis no komandas Skandijs, savukārt Gatis Justovičs (Brāļi Ilmāri) turnīra laikā sakrājis visvairāk rezultatīvu piespēļu. Visvairāk atlecošās bumbas turnīrā izcīnījis Platones spēlētājs Dagnis Roziņš.

Gallery