Visi jaunumi

Ingūna Markūne: “Bijām agresīvākā komanda turnīrā”

17.06.2019

Dalīties

Latvijas U14 meiteņu izlase (2005. dzimšanas gads) Baltijas kausa izcīņas turnīrā Paidē ar 78:60 pārspēja Igaunijas U14 izlasi, ar 76:44 – Igaunijas U15 komandu un ar 66:59 Lietuvas U14 komandu, izcīnot pirmo vietu turnīrā.

Latvijas U14 meiteņu izlases galvenā trenere Ingūna Markūne:

“Komandu orientējām uz ātru un agresīvu spēli – presingu, ātros uzbrukumus, labu bumbas kustību. Lielā mērā izdevās. Bijām agresīvākā komanda turnīrā, spēlējām tā, kā manuprāt, šajā vecumā jāspēlē – aktīvi sedzot viens pret vienu.

Pirmajā spēlē ar Igaunijas U14 komandu laukumā devāmies tūlīt pēc ceļa. Kamēr iekustējāmies, mājinieces panāca gandrīz 10 punktu pārsvaru. Kad “ieslēdzām” presingu, piespiedām pretinieces bieži kļūdīties un pārņēmām iniciatīvu. Pēdējā mačā ar lietuvietēm trīs ceturtdaļas aizsardzībā veiksmīgi izslēdzām pretinieču līderi un, ātri spēlējot, turējāmies vadībā. Pēdējās desmit minūtēs pretinieces pielāgojās un samazināja rezultāta starpību līdz 2 punktiem. Galotnē nospēlējām aukstasinīgi un pārdomāti, mērķtiecīgi virzot sadarbības uz Rainu Tomašicku, izprovocējot lietuviešu pārkāpumus un aukstasinīgi metot sodus. Nospēlējām mierīgi, ar pārliecību – izpaudās iepriekš starptautiskajos turnīros iekrātā pieredze.

Gan pašai, gan maniem palīgiem bija prieks strādāt, jo meitenes darbojās ar lielu azartu un pašatdevi, ņemot pretī katru informāciju un padomu. Arī mācoties izmantot centra spēlētāju. Katrā sporta skolā tādas nav, tāpēc izlasē jāmācās pareizi iedot piespēli. Arī mācoties saprast savu lomu komandā. Dažās dienās no sporta skolas komandas līderes, kas vēlas viena pati apspēlēt visu pretinieku piecnieku, grūti kļūt par īstu izlases komandas spēlētāju, bet centās visi – gan bērni, gan treneri. Bija labs, sirsnīgs kolektīvs.

Paldies meitenēm par izdarīto un tiksimies jau augustā, kad otro gadu pēc kārtas Latvijai būs iespēja piedalīties plašā U14 komandu turnīrā Slovēnijā.”

Latvijas U14 meiteņu izlases statistika