Visi jaunumi

Trīs zvaigžņu balvas’2022” balsojums: atbalstīsim savējos!

28.11.2022

Dalīties

Vietnē www.triszvaigznubalva.lv sācies publiskais balsojums par apbalvojumam “Trīs Zvaigžņu balva 2022” izvirzītajiem sportistiem, treneriem, komandām, sporta organizācijām. Līdz 9. decembrim ikvienam, reģistrējoties ar sava e-pasta adresi, reizi dienā ir iespēja atbalstīt savus favorītus 9 nominācijās.

Piecās nominācijās balvai izvirzīti basketbola sabiedrības pārstāvji.

Gada sportists – starp pieciem pretendentiem iekļauti arī Kristaps Porziņģis un Rihards Lomažs (trīs konkurenti).

Gada sporta komanda – vīriešu basketbola valstsvienība (trīs konkurenti).

Gada treneris – vīriešu valstsvienības galvenais treneris Luka Banki (divi konkurenti).

Gada sporta mazā komanda  – Eiropas vicečempione 3×3 basketbola izlase (trīs konkurenti).

Gada sporta federācija – Latvijas Basketbola savienība (divi konkurenti)

Balsojuma gala rezultātu veido līdzjutēju balsojums (50 % no balsojuma), sporta organizāciju  nominēto sportistu (25% no balsojuma) un sporta žurnālistu (25% no balsojuma) balsojums.  Ar “Trīs Zvaigžņu balva 2021” sportistu un sporta žurnālistu sarakstu, kuri piedalīsies balsojumā, varēs iepazīties mājaslapā – www.triszvaigznubalva.lv.   

Nominācijas  “Gada sporta  skolotājs/-a” uzvarētāju izvirza un nosaka LR Izglītības un zinātnes ministrija, bet  nominācijas “Mūža ieguldījums sportā” pretendentus izvirza Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome, taču to nosaka un paziņo “Trīs zvaigžņu balva 2021” žūrija.

Kopumā tiks pasniegtas balvas 14 nominācijās, no kurām divas ir jaunas – “Gada ģimene sportā” un “Gada jaunatnes treneris/-e”. Nominācija “Gada sporta žurnālists/ fotogrāfs” pēc divu gadu pārtraukuma ir atgriezusies nomināciju sarakstā (uzvarētāju nosaka Artūra Vaidera fond. Nominācijā “Gada sporta skolotājs/-a” uzvarētāju nosaka LR Izglītības un zinātnes ministrija, bet nominācijā “Mūža ieguldījums sportā” pretendentus izvirza Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome, uzvarētāju nosaka un paziņo “Trīs zvaigžņu balva 2022” žūrija.