Visi jaunumi

“Trīs zvaigžņu balva 2023”: gada treneris Luka Banki

17.01.2024

Dalīties

Latvijas sporta izcilnieki godināšanā “Trīs zvaigžņu balva 2023” Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Luka Banki otro gadu pēc kārtas saņēma balvu nominācijā “Gada treneris” (basketbolistiem trešā uzvara pēc kārtas– 2021. gadā balvu saņēma Raimonds Feldmanis).

Par Gada sportistiem atzīti Artūrs Šilovs (nominēti bija arī Kristaps Porziņģis un Artūrs Žagars) un vieglatlēte Agate Caune.
 
Nominācijās “Gada sporta federācija” un “Gada sporta komanda” sīvā cīņā ar Latvijas Basketbola savienību un vīriešu basketbola izlasi, uzvaras laurus plūca Latvijas Hokeja federācija un vīriešu hokeja izlase

“Trīs zvaigžņu balvas” aptaujas pirmajā kārtā nominantus izvirzīja sporta veidu federāciju, Latvijas Sporta federāciju padomes, LOK, LOV, Latvijas komandu sporta spēļu asociācijas, Latvijas Paralimpiskās komitejas pārstāvji, Latvijas Olimpiešu sociālā fonda, Izglītības un zinātnes ministrijas, Saeimas sporta apakškomisijas, LSPA un Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes pārstāvji, kā arī sporta žurnālisti. Otrajā kārtā par trim labākajiem katrā nominācijā balsoja līdzjutēji (50%), sportisti (25%) un sporta žurnālisti (25%).
 
Vairāk informācijas: www.triszvaigznubalva.lv.  
 
Ceremonijā pasniegtas balvas 14 nominācijās.