Visi jaunumi

“Trīs zvaigžņu balva 2022”: laureātu godā valstsvienība, Luka Banki, 3×3 izlase un LBS!

14.01.2023

Dalīties

Latvijas basketbola sabiedrības pārstāvji triumfējuši “Trīs zvaigžņu balva’2022” ceremonijā, iegūstot balvas četrās nominācijās.

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā lieliski startējusī Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība uzvarējusi nominācijā “Gada sporta komanda” (ceturtais panākums – iepriekš 2015., 2016. un 2017. gadā).

Vīriešu valstsvienības galvenais treneris Luka Banki atzīts par “Gada treneri” (basketbolistiem otrā uzvara pēc kārtas– pērn balvu saņēma Raimonds Feldmanis).

Eiropas vicečempioni Latvijas 3×3 basketbola izlase – Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš – otro gadu pēc kārtas saņēma balvu kā labākā komanda individuālajos sporta veidos.

Latvijas Basketbola savienība uzvarējusi nominācijā “Gada sporta federācija”.

Par Gada sportistiem atzīts daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs (nominēti bija arī Kristaps Porziņģis un Rihards Lomažs) un pludmales volejboliste Tīna Graudiņa.

“Trīs zvaigžņu balvas” aptaujas pirmajā kārtā nominantus izvirzīja sporta veidu federāciju, Latvijas Sporta federāciju padomes, LOK, Latvijas komandu sporta spēļu asociācijas un Latvijas Paralimpiskās komitejas pārstāvji, sporta žurnālisti, Izglītības un zinātnes ministrijas, Saeimas sporta apakškomisijas un LSPA pārstāvji. Otrajā kārtā par trim labākajiem katrā nominācijā balsoja līdzjutēji (50%), sportisti (25%) un sporta žurnālisti (25%).

Vairāk informācikas: www.triszvaigznubalva.lv.   

Ceremonijā tika pasniegtas balvas 14 nominācijās.