Visi jaunumi

Pateicības balvas basketbola zvaigznēm, treneriem un darbarūķiem

26.11.2023

Dalīties

Latvijas Basketbola savienības jubilejas sarīkojumā 25. novembrī tika pasniegtas “Latvijas basketbola Gada balvas’2023” 14 nominācijās, kā arī pateicības balvas par ieguldījumu Latvijas basketbola attīstībā.

Ministru prezidentes Pateicības raksti piešķirti treneriem, kuru vadītās Latvijas izlases komandas 21. gadsimtā izcīnījušas medaļas un kausus Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) rīkotajos augstākā līmeņa turnīros, kā arī basketbola dzīves organizētājiem, kuru darbība ilgtermiņā būtiski ietekmējusi Latvijas basketbola attīstību. Sarīkojuma laikā Pateicības rakstus saņēma Varis Krūmiņš, Ziedonis Jansons, Jānis Gailītis, Aigars Nerips, Ainars Zvirgzdiņš, Kārlis Muižnieks, Raimonds Feldmanis un Aigars Miklāvs, tie piešķirti arī Artūram Štālbergam, Aināram Čukstem, Mārtiņam Zībartam, Artūram Visockim-Rubenim, Ainaram Bagatskim un Valdim Valteram.

Izglītības un zinātnes ministrijas Pateicības raksti piešķirti basketbolistiem, treneriem un komandu apkalpojošajam personālam, kas sasnieguši izcilus rezultātus 2023. gada sezonā – Latvijas vīriešu valstsvienības dalībniekiem par Pasaules kausa izcīņā iegūto 5. vietu, Eiropas U20 sieviešu izlasei par 2. vietu Eiropas U20 čempionātā, kā arī Latvijas 3×3 izlases dalībniekiem par 3. vietu Pasaules kausa izcīņā un Eiropas čempionātā, un 1. vietu Eiropas spēlēs.

Latvijas Basketbola savienības Pateicības raksti piešķirti ilggadējiem LBS Tiesnešu komisijas un basketbola tiesnešu attīstības sistēmas vadītājiem Ainaram Pogam un Oļegam Latiševam, ilggadējam Latvijas Jaunatnes basketbola līgas tiesnešu koordinatoram Oskaram Lucim, ilggadējam Biznesa augstskolas “Turība” valdes priekšsēdētājam un rektoram Aldim Baumanim, ilggadējiem jaunatnes treneriem Mārim Šekavam, Andrim Čerjakam, Artūram Elksnītim, Vilnim Gailumam, ilggadējam trenerim, spēļu komisāram, senioru basketbola kustības aktīvistam Andrim Eglītim, ilggadējiem senioru basketbola kustības aktīvistiem Sarmītei Sprieslei, Imantam Kuzmam, Jurim Kalniņam, Pēterim Meijam, ilggadējai sekretariāta tiesnesei, senioru basketbola kustības aktīvistei Zigrīdai Grēvelei, ilggadējam basketbola popularizētājam Mārim Novikam, ilggadējam basketbola organizētājam Guntim Šēnhofam, ilggadējam trenerim, jauno speciālistu audzinātājam un Latvijas basketbola dzīves organizētājam Uldim Grāvītim, kā arī LBS kolektīvajiem biedriem.