Visi jaunumi

Mārtiņš Fomins: “Neļāvām pretiniekiem sajust spēles garšu”

17.06.2019

Dalīties

Latvijas U14 puišu izlase (2005. dzimšanas gads) Baltijas kausa izcīņā ar 90:65 pārspēja Igaunijas U14 izlasi, ar 100:58 – Tallinas TTU basketbola skolas U15 grupas komandu un ar 88:47 Lietuvas U14 izlasi, pārliecinoši izcīnot pirmo vietu turnīrā.

Latvijas U14 izlases galvenais treneris Mārtiņš Fomins:

“Visās spēlēs bija uzstādījums aktīvi spēlēt aizsardzībā, sedzot pretiniekus no gala līnijas. Līdzvērtīgais sastāvs deva iespēju izturēt šādu stilu visu spēles laiku un tas nostrādāja. Neļāvām pretiniekiem sajusts spēles garšu, savukārt pašiem veiksmīgās epizodes deva papildu enerģiju. Visās spēlēs jau pirmajā puslaikā izdevās panākt nopietnu pārsvaru.

Labi, ka visi spēlētāji dabūja spēles minūtes, visi tika pie punktiem. Šoreiz komandā nebija izteiktu centra spēlētāju, tomēr kopīgiem spēkiem groza apakšu nosargājām. Puikas ir talantīgi, ar pietiekami labiem augumiem, taču visiem vēl jāpilnveidojas visos virzienos – tehnikā, taktikā, fiziskajā sagatavotībā.

Arī jāspēj pieņemt savas lomas komandā, kas izlasē var atšķirties no tām, kādās pierasts darboties savās sporta skolās. Jāpielāgojas treneru uzstādījumam, jāsaprotas ar jauniem partneriem, jāiemācās ar maksimālu atdevi nospēlēt ierobežotu spēles laiku.

Prieks par uzvarām, taču tās jānovērtē objektīvi, jo šajā vecumā neviens vēl nav nobriedis gatavs meistars. Šoreiz spēles pavērsām mums izdevīgā virzienā, bet, ja izdarīsim nepareizus secinājumus, nākamajā reizē jau var būt cits iznākums.”

Latvijas U14 izlases statistika