Visi jaunumi

LJBL: sezona turpinās, ierobežojumi koriģēti

09.01.2022

Dalīties

Ņemot vērā Ministru kabineta veiktās izmaiņas bērnu un jauniešu treniņu procesa un sacensību norises ierobežojumos, veiktas korekcijas arī LJBL čempionāta norisē. 

LJBL čempionātu U14 – U19 vecuma grupās gan zēniem, gan meitenēm turpinām pēc sastādītā kalendāra, paralēli izspēlējot atliktās pirmā apļa spēles. Drīkst spēlēt arī tās komandas, kuras līdz šim nestartēja, jo nebija pietiekams skaits spēlētāju ar derīgiem Covid sertifikātiem. 

Atbilstoši valdības precizētajiem drošības pasākumus attiecībā uz skolēnu interešu izglītību, LJBL čempionātā turpmāk drīkst spēlēt arī nevakcinēti spēlētāji ar derīgu negatīvu Covid testu, kas veikts izglītības iestādē organizētā skrīninga ietvaros.

Pirmā apļa beigu termiņš paliek nemainīgs – 25. janvāris.

Komandām, kuras čempionātam pievienojas tikai pēc nosacījumu maiņas, līdz 24. janvārim jāiesūta paredzēto spēļu laiki, kas saskaņoti ar pretinieku komandas treneri. Tas nozīmē – 24. janvārī nedrīkst būt neviena neizspēlēta spēle bez konkrēta spēles norises datuma. 

Atsākam čempionātu arī U12 un U13 vecuma grupās – spēlējam pēc apstiprinātā kalendāra, paralēli aizvadot neizspēlētās spēles. Nepieciešamības gadījumā čempionāta ilgums tiks pagarināts, un arī šajās vecuma grupās spēsim to pabeigt čempionātu!

Lūdzams laikus informēt, kuras komandas neturpinās dalību čempionātā arī pēc ierobežojumu mīkstināšanas, lai varam sakārtot turnīra tabulu un statistikas sistēmā izdzēst spēles, kuras nenotiks! 

Drošība sacensību norises vietā – par tiesnešu un sekretariāta atbilstību noteiktajām prasībām joprojām atbildīgi organizatori (mājinieku komanda), par spēlētāju atbilstību primāri atbildīgs ir katras komandas galvenais treneris. Neizslēdzam iespēju, ka organizators veiks arī savu pārbaudi pirms konkrētas spēles.  

Pirms došanās uz spēlēm, aicinām savstarpēji sazināties, lai precizētu, vai pretinieku komanda nav devusies karantīnā, vai kādu citu apstākļu pēc nevarēs aizvadīt plānoto maču. Operatīvi ziņojot LJBL par izmaiņām, kas veicamas kalendārā un statistikas sistēmā!

Būsim saprotoši viens pret otru, ņemot vērā daudzos faktorus, kas joprojām ietekmē un ietekmēs turnīra norisi šajā sezonā.

Lai visiem veselīgs un veiksmīgs Jaunais gads!