Visi jaunumi

Latvijas basketbola līgas vadīs Salvis Mētra

11.08.2023

Dalīties

Latvijas Basketbola savienības valde Latvijas basketbola līgu direktora amatā apstiprinājusi Salvi Mētru, savukārt šajā amatā kopš 2020. gada jūnija strādājušais Kristaps Janičenoks koncentrēsies 2025. gada Eiropas čempionāta izpilddirektora pienākumiem.

Kristaps Janičenoks:

“Trīs gados Latvijas basketbola līgu direktora amatā iepazinu basketbola saimniecību no pilnīgi citas puses, nekā to ikdienā redz spēlētāji. Bija izaicinoši saprast, kā darbojas basketbola organizatoriskie mehānismi, un tos menedžēt, ņemot vērā Latvijas basketbola sistēmas dalībnieku atšķirīgās iespējas un mērķus. Jo īpaši tāpēc, ka divas sezonas aizritēja, strādājot pandēmijas apstākļos. Prieks, ka šajā līgā izdevās noorganizēt Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņu un divus Pafbet Latvijas – Igaunijas līgas finālturnīrus, prieks, ka Latvijas līgu dalībnieku skaits ir pieaudzis, salīdzinot ar manu starta brīdi 2020. gada vasarā. Turpinu strādāt Latvijas Basketbola savienībā, bet Latvijas līgu vadītāja stafetes kociņu nododu drošās rokās. Salvim Mētram ir pieredze gan kā spēlētājam, gan uzņēmējam. Ceru, ka ar mūsu galveno partneru – klubu – atbalstu viņš ātri apgūs darba specifiku un dos savu pienesumu Latvijas basketbola attīstībā.”

Salvis Mētra (38) basketbolista karjeras laikā pārstāvējis Latvijas jaunatnes izlases, kā arī spēlējis LBL klubos Policijas BK, “Barons”, “ASK Rīga”, “Liepājas Lauvas”, BK “Zemgale”, BK “Jelgava” un “Barons kvartāls”.

Salvis Mētra:

“Paldies Basketbola savienība valdei par uzticību. Man ir ilga pieredze basketbolā, bet līgu direktora pienākumi noteikti izvirzīs jaunas prasības un liks apgūt jaunas zināšanas. Paldies Kristapam, kura vadībā ir veikti visi priekšdarbi, lai jaunā sezona varētu sākties bez aizķeršanās, un man būs mazliet laika apgūt darba specifiku. Protams, ceru uz konstruktīvu sadarbību ar visiem basketbola saimniecībā iesaistītajiem.”

Jaunais Latvijas basketbola līgu direktors pienākumus sāks pildīt 15. augustā.