Visi jaunumi

Divi Latvijas tiesneši pretendē strādāt olimpiskajā turnīrā

06.03.2024

Dalīties

Mārtiņš Kozlovskis un Gatis Saliņš iekļauti Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 40 tiesnešu sarakstā, no kuriem tiks izraudzīti 30 pārstāvji darbam Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīros.

Mārtiņš Kozlovskis jau tiesājis Tokijas olimpiskajās spēlēs, kā arī divās Pasaules kausa izcīņā un divos Eiropas čempionātos (tai skaitā EuroBasket2022 finālspēli).

Gatis Saliņš tiesājis sieviešu un vīriešu Pasaules kausa izcīņās (tai skaitā finālspēlēs), kā arī Eiropas sieviešu un vīriešu čempionātos.

2012. un 2016. gadā olimpiskajos turnīros strādāja Oļegs Latiševs, 2021. gadā – Mārtiņš Kozlovskis.

Tiesības spēlēt vīriešu komandu olimpiskajā turnīrā jau ir astoņu valstu komandām: FIBA zonu labākajām vienībām 2023. gada Pasaules kausa izcīņā Vācijai, Serbijai (Eiropa), Kanādai, ASV (Amerika), Austrālijai (Okeānija), Japānai (Āzija), Dienvidsudānai (Āfrika), kā arī rīkotājvalstij Francijai.

Vēl četras komandas noskaidros olimpiskajā kvalifikācijas turnīros, kas no 2. līdz 7. jūlijam notiks Rīgā, Pirejā (Grieķija), Valensijā (Spānija) un Sanhuanā (Puertoriko).

Sieviešu turnīrā zināmas visas 12 dalībnieces: ASV, Austrālija, Beļģija, Francija, Japāna, Kanāda, Ķīna, Nigērija, Puertoriko, Serbija, Spānija, Vācija.

Olimpisko turnīru grupu izloze notiks 19. martā plkst.20 pēc Latvijas laika, cīņa par olimpiskajām medaļām norisināsies no 27. jūlija līdz 10. augustam Lillē (grupu turnīri) un Parīzē (izslēgšanas spēles).