Visi jaunumi

LBS dāvātais basketbola grozs uzstādīts Zvannieku mājās

17.06.2024

Dalīties

Starp vīriešu valstsvienības un jauniešu izlašu treniņnometnēm, kā arī noslēdzošajiem NBA Junioru  līgas posmiem Latvijas Basketbola savienības delegācija devās uz Zvannieku mājām iepriecināt šai kopienā mītošos bērnus un jauniešus, uzstādot viņiem jaunu basketbola grozu.

Sākumā kopā ar jauniešiem tika izpildīti iesildīšanās metieni, par katru trāpīto saņemot piemiņas balvu. Kad rokas un grozs bija iesildīti, notika arī īsta basketbola spēle, kurā sīvā cīņā tomēr uzvarēja draudzība.

“Zvannieku mājas” vadītāja Sandra Dzenīte-Cālīte: “Esam pateicīgi Latvijas Basketbola savienībai un visai basketbola saimei par lielisko dāvanu. Grozs ļoti iederēsies mūsu bērnu un jauniešu ikdienā. Brīvajā laikā viņiem būs iespēja attīstīt basketbola talantus un, kas zina, varbūt nākamajā tikšanās reizē varēsim spēlēt sar savu komandu pret LBS izlasi. Prieks par jauno draudzību, kas ir izveidojusies un iespējām, kādas paveras mūsu audzēkņiem. Februārī pirmo reizi apmeklējām Latvijas valstsvienības spēli klātienē, un bijām pārsteigti, cik ģimeniska gaisotne valdīja “Arēnā Rīga”. Vēlreiz liels paldies!”

Latvijas Basketbola jaunatnes līgas direktors Elvijs Mičulis: “Bija liels prieks viesoties Zvannieku mājās un satikt tās plašo saimi. Šo kopienu varu salīdzināt ar spēcīgu, saliedētu komandu, kas jau ilgu gadu garumā spēj būt vienoti un darīt lielisku darbu. Viena no LJBL vērtībām ir ģimene, tāpēc liels prieks iepriecināt tieši “Zvannieku mājas” iemītniekus, kur vienlaicīgi aug 25 bērni un jaunieši. Varu teikt, ka LJBL ģimene nu kļuvusi vēl plašāka. Ceru, ka uzstādītais basketbola grozs šajās mājās ienesīs jaunas basketbola un sporta tradīcijas!”

“Zvannieku māja” ir atvērta kopiena, kuru var apmeklēt ikviens, tās ir mājas, kurās vienmēr var atgriezties, tā ir pašdziedinoša vide, kurā atveseļošanos piedzīvo ne tikai bērni un pusaudži, bet arī pieaugušie. Zvannieku pamatprincips – katram bērnam nepieciešama droša un brīva vide, kurā attīstīties, kļūt patstāvīgam, izkopt talantus. Zvannieku mājas darbojas pēc kopienas principa – kopīga dzīvošana, maltītes, darbs, saimniecība, atpūta, savstarpējs atbalsts, mācīšanās uzticēties un palīdzēt otram. Kopienā noris aktīva paaudžu sadarbība, Zvanniekos dzīvo vairākas ģimenes un kopīgi tiek audzināti divdesmit pieci pirmsskolas un skolas vecuma bērni un pusaudži, kuri ir palikuši bez vecākiem (vai arī vecākiem ir atņemtas vecāku tiesības), kā arī vairākus jauniešus, kuri nespēj dzīvot ārpus kopienas.